Kamu Projeleri

MÜŞAVİRLİK

Tokyar, 25 yılı aşkın mühendislik deneyimi ile inşaat sektöründe müşavirlik hizmeti vermektedir. Tokyar olarak her türlü hidrolik problemine optimum çözümleri sunmaktayız. Tasarım geliştirme ve mühendisliğin yanı sıra ekonomik analiz, pazar araştırması, sistem analizi, tüm saha ve laboratuvar testleri, iş programı, simulasyon ve lojistik planlama da sağladığımız hizmetlerin arasında yer almaktadır. Projenin, model oluşturma veya araştırma/ geliştirme gerektirdiği durumlar için alanında uzmanlaşmış akademisyenlerle yakın bağlarımız mevcuttur.

Ekibimizin bir kısmı genç mühendislerden bir kısmı tecrübeli mühendislerden oluşmaktadır; böylece en yeni mühendislik uygulamaları ile deneyimi birleştirerek sunmaktayız. Tasarım aşamasında mühendislerimizle sürekli irtibat halinde olan proje yönetimi ekibimizin sağladığı planlama, maliyet ve inşa edilebilirlik verileri sayesinde yapım aşamasında yanlış tasarım kararları yüzünden ortaya cıkabilecek sorunları öngörerek engellemekteyiz. Tokyar yurt genelinde 100’ün üzerinde su temini/atık su projesinin tasarım/müşavirliğini yapmıştır.

MÜTEAHHİTLİK

Tokyar, 1982’den beri müteahhit olarak kamu sektörüne hizmet vermektedir. Tasarım tecrübemiz ve bilgi birkimimizi tatbikat ve efektif yönetim anlayışımızla birleştirmemiz sayesinde su temini/atık su projelerinde öncü bir firma olarak yer almaktayız. Tokyar’ın ekibinde bir kısmı 20 yılı aşkın deneyime sahip şantiye şefleri ve teknikerler yer almaktadır.
Kamu sektöründeki yaygın uygulamaya karşın, hiçbir zaman karlılık uğruna kalitenin zarar görebileceği bir projeyi üstlenmedik. Tokyar, kesin kabul sonrası kötü imalat dolayısı ile hiçbir zaman geriye dönmek zorunda kalmamıştır. Tokyar olarak bugüne kadar hiçbir projeyi geciktirmemiş veya yarım bırakmamış olmanın gururunu yaşıyoruz.

Çeşitli çaplarda 4,000 km üzerinde boru hattı döşedik ve bu hatlarla ilgili birçok sanat yapıyı inşa ettik. (Servis depoları, ayaklı depolar, kaptaj, keson kuyu, terfi istasyonlari, arıtma tesisleri) Ayrıca, su altı boru döşeme konusunda Türkiye’de bilgi, ekipman ve deneyimi olan ender firmalardan biriyiz. Su altına inşa ettiğimiz borular sayesinde ülkemizi saran adalardaki halkımız temiz içmesuyuna kavuşmuş, ayrıca deniz deşarj sistemleri kıyılarımızı temiz tutulmasına yardımcı olmuştur. Çeşitli büyüklükteki birçok projeden elde ettiğimiz iş bitirme belgeleri bizi Türkiye genelindeki birçok ihaleye teklif vermeye yeterli hale getirmiştir.